We zijn Amsterdam Apotheek begonnen om de prijsstelling van recepten en de zorg transparanter te maken

Zoals de meeste Nederlanders en Belgen dacht ik dat een baan met een ziektekostenverzekering me toegang zou geven tot kwaliteitszorg tegen een redelijke prijs. En toen werd ik ziek.
 
Zelfs met verzekering kostte het recept dat ik nodig had € 450,- bij mijn reguliere apotheek. Ik besloot een andere apotheek te checken: daar was het € 250. Een derde apotheek vertelde me € 400. Elke apotheek had een andere prijs en ze waren allemaal schandalig.
 
Ik heb die dag twee dingen geleerd: ten eerste is een verzekering geen garantie voor betaalbare zorg. En ten tweede kon ik prijzen online vergelijken met vrij verkrijgbare of zonder recept verkrijgbare medicijnen voor alles behalve recepten.
 
We zijn Amsterdam Apotheek begonnen om beide problemen op te lossen. We wilden een manier waarop al dan niet verzekerde consumenten ons verwarrende, frustrerende en dure gezondheidszorgsysteem konden doorzoeken. En vind de behandeling die ze nodig hebben tegen een prijs die ze zich zonder recept kunnen veroorloven.